LHF Nyhedsbrev februar 2019

Foråret nærmer sig - erantisser og vintergækker titter frem fra deres vinterhi, det er herligt. Men LHF har ikke været i vinterhi, det er også herligt, for så har vi lidt nyt at fortælle

Kære alle 
Først vil vi lige meddele, at der snart vil blive udsendt indbetalingskort til fornyelse af medlemskab af Lejreegnens Husflids Forening på kr. 150,00.

Vi prøver at holde udsalg:

Køb 1, få 1 Kursus: EFFEKT træning m/k med 50 % rabat. LHF er ikke lykkedes med dette kursus - så derfor holder vi udsalg. EFFEKT, funktionel træning - med afspænding m/k.

Styrk dine muskler, led og knogler og få forbedret din funktionalitet i hverdagen. I EFFEKT-træningen arbejdes der med muskeltræning i et roligt og kontrolleret tempo i samarbejde med åndedrættet. Øvelserne er rettet mod større kropsbevidsthed, en god balance og god kropsholdning. Holdet henvender sig både til kvinder og mænd.

Du kan tilmelde dig dette kursus på vores hjemmeside: www.lhf.husflid.dk eller sende en mail til vores skoleleder: lhf@husflid.dk.

Undervisningssted er Lejrevej 15F i Allerslev. Oprindelig kursuspris kr. 600,00 for 11 onsdage kl. 19:00-19:55. Der er 8 gange tilbage, dette kan du få for kr. 225,00. Næste undervisningsdag er onsdag den 13. februar.

Ændring af vores kursus "Madlavning for mænd" hedder nu "Madlavning for alle"

Det har ikke været muligt for os, at stable et madlavningshold for mænd på benene, og da vi har efterspørgsel på madlavning for kvinder - slår vi nu 2 fluer med et smæk.

På dette kursus vil der blive lavet almindelig hverdagsmad samt inspiration fra det franske og italienske køkken.

Så kunne du tænke dig at lære at lave lidt god mad, få en rigtig dejlig og hyggelig aften sammen med andre "kokke" på holdet, noget godt at spise til sidst - så er dette måske lige noget for dig.

Undervisningen foregår i køkkenet på Allerslev Skole, Bispegårdsvej 2, Lejre hver 2. torsdag kl. 17:00-20:40 med start den 14. februar.

Underviser er uddannet kok Niels Erik Sørensen.

Nyhed i LHF - "Hygge i uderummet"

Skab din egne moderne og alternative dekorationer i haven, på terrassen eller altanen.

Vi skal bl.a. støbe grene i beton, så vi laver vores eget lille træ, der så kan pynts med f.eks. lyskæder og pynt. Pynten kan så skiftes ud efter årstiden.

Man kan også prøve at save og pusle grene sammen til det fineste hjerte, der pyntes med lysklæder og hænges op i f.eks. carporten.

Dette er et 2-dages kursus og undervisningen foregår på Lejrevej 15G i Allerslev fredag den 5. april kl. 17:00-19:45 og søndag den 7. april kl. 10:00-15:30. Der kan læses mere på hjemmesiden: www.lhf.husflid.dk.

Underviser er dekoratør og indretningsrådgiver Bodil Eggebrech.

Patchwork for begyndere og let øvede:

Vi gennemgår grundlæggende teknikker med strimler, trekanter og "flyvende gæs". Dels hvordan man skærer, syr og presser stykker til mindre brugsgenstande eller blokke, som til sidst kan samles til en quilt - enten traditionelt med stolper eller suppleret med felter i ensfarvet-/ mønstret stof. Vi når også at tale om farve- og materiale- valg, montering og quiltning. Der kan evt. inkluderes applikation m.m. Der vil være mulighed for at lære både maskin- og håndsyning, sidstnævnte såvel på amerikansk som over pap. Egen symaskine skal medbringes. Læs evt. mere om dette kursus på www.lhf.husflid.dk.

Undervisningen foregår ca. hver 2. mandag i Osted Kulturhus kl. 19:00-21:45 med start den 11. februar. Underviser er Birgit Kjemtrup.

Ledige pladser på vore kurser:

Kurser i bevægelse - her er der ledige pladser på alle vore hold. Man kan sagtens starte på et igangværende hold, og man betaler selvfølgelig kun, for de gange der er tilbage.

Trædrejning - én ledig plads. Weekend-kursus den 9.+10. marts - begge dage kl. 09:00-15:50.

Raku - keramik for begyndere og øvede - 2-dages kursus - få ledige pladser. Søndag den 7. april kl. 10:00 og søndag den 28. april kl. 09:00-16:20.

Vævning - få ledige pladser. Undervisningen foregår om tirsdagen i Osted.

Foredrag:

Forebyggelse af indbrud og nabohjælp

Vi tilbyder et spændende foredrag med Erling Birkeholm fra det lokale politi, som bl.a. vil fortælle om følgende emner:

Tjek på tyven - Hvad stjæler tyven? - Sådan ser tyven ud - Hvor kommer tyven ind? - Hvornår kommer tyven? - Test om dit hus er

et nemt mål for indbrudstyve

Forebyg indbrud - For mange indbrud - Undgå indbrud - Alarmer - Vinduer - Døre - Låse - Låsecylindere til din dør - Forstyr tyven - Snyd tyven

Foredraget foregår torsdag den 28. marts kl. 19:00-21:45 i Osted Kulturhus, Alfarvejen 13, Lejre.

Vi er i fuld gang med at arrangere et nyt foredrag: En aften med fokus på organdonation. Her kan man høre Stina Larsens personlige beretning om at være dødsens syg. Mere herom senere.

Læs evt. mere om alle vore kurser og foredrag på vores hjemmeside: www.lhf.husflid.dk, hvor du også kan tilmelde dig.

HUSK også - at LHF afholder mandagstræf, hvor vi mødes på kryds og tværs - med al vores kreativitet. Man behøver ikke at have tilknytning til LHF for at deltage, så tag dit strikketøj - eller lige hvad du ar lyst til - med til Lejrevej 15G i Allerslev, hvor vi mødes mandage i lige uger kl. 10:00-12:00.

Udstillinger:

LHF udstiller i Lægehuset Kirke Hyllinge hele januar kvartal og på Kirke Hyllinge Bibliotek hele februar måned.

Med venlig hilsen

Bestyrelsen i LHF og skoleleder Dorte Gjelstrup

KONTAKT


LHF's Aftenskole - Lejreegnens Husflids Forening
c/o Dorte Gjelstrup
Birkevadsvej 14
4130 Viby Sjælland

Telefon: 26 24 07 80

Mail: lhf@husflid.dk

CVR: 25383486

Bemærk: Dette er foreningens postadresse - undervisningen foregår på forskellige lokaliteter.


Medlem af Fora
;