LHF Nyhedsbrev januar 2019

Rigtig godt nytår

Kære alle
Vi ønsker jer et godt og lykkeligt nytår med tak for det forgangne år. Vi håber, at alle får et nyt år fyldt med kreativitet, motion og hyggeligt samvær. Det kan vi hjælpe jer med.
Nedenfor vil vi nævne nogle af vore tiltag, som det nye år byder på. For samtlige kurser og foredrag kan læses mere på vores hjemmeside: www.lhf.husflid.dk, hvor man evt. også kan tilmelde sig.

EFFEKT, funktionel træning - med afspænding m/k. Styrk dine muskler, led og knogler og få forbedret din funktionalitet i hverdagen.I EFFEKT-træningen arbejdes der med muskeltræning i et roligt og kontrolleret tempo i samarbejde med åndedrættet. Øvelserne er rettet mod en større kropsbevidsthed, en god balance og god krops-holdning.Vi bruger kroppens egen vægt i træningen og som inspiration og supplement hertil anvendes småredskaber så som elastikker og små bolde. Træningen foregår både med og uden musik – stående, siddende og liggende. Der afsluttes med afspænding hver gang.Kurset foregår onsdage kl. 19:00-19:55 i Allerslev.

Patchwork for begyndere og let øvede. Vi gennemgår grundlæggende teknikker med strimler, trekanter og flyvende gæs. Dels hvordan man skærer, syr og presser stykker til mindre brugsgenstande eller blokke, som til sidst kan samles til en quilt - enten traditionelt med stolper eller suppleret med felter i ensfarvet/mønstret stof. Vi når også at tale om farvevalg, materialevalg, montering og quiltning.Det vil være mulighed for at lære både maskinsyning og håndsyning, sidstnævnte såvel på amerikansk som over pap. Ved start af kursus aftaler vi hvilken rækkefølge, der er mest hensigts-mæssig i forhold til de tilmeldte deltagere, der kan evt. inkluderes applikation m.m. Egen symaskine medbringes og der udsendes liste før kursusstart over hvilke ting, der skal medbringes.Kurset kommer til at foregå ca. hver anden mandag fra kl. 19:00-21:45 i Osted Kulturhus.

Trædrejning. Dette weekend kursus starter med en generel snak om trædrejning. Emner som forståelse af træet, lagring og egnede træsorter vil blive gennemgået. Man kan dreje bowler i forskellige størrelser, fade, salatskåle, garnskåle, lysstager og meget mere. Skålene kan have barkkant eller naturkant og træet kan have knuder. I lokalet forefindes alt vedrørende trædrejning. Deltagerne må gerne medbringe deres eget stål, så man kan lære at slibe det rigtigt. Og har man noget træ liggende uden revner og sprækker, så medbring gerne. Kurset foregår den 9.+10. marts kl. 09:00-15:50 i Grevinge.

Raku - keramik for begyndere og øvede. På dette kursus får du mulighed for at afprøve den japanske måde at brænde keramik på - raku. Den første søndag modellerer vi ler-emner i hvid stentøjs-ler med chamotte og der bliver vist forskellige modelleringsteknikker. Den sidste søndag glaseres og dekoreres de forglødede ler-emner med forskellige typer af raku-glasurer om formiddagen. Om eftermiddagen brændes der. En brænding tager ca. en time. Derefter 30 minutter i reduktionsspanden. Efter afkøling og rengøring har du et helt fantastisk og unikt stykke keramik i hænderne. Der undervises på et specielindrettet værksted i Roskilde de 2 dage kurset varer - den 7.+28. april.

Foredrag omkring forebyggelse af indbrud og nabohjælp. Vi tilbyder et spændende foredrag med Erling Birkeholm fra det lokale politi: Forebyggelse af indbrud og nabohjælp. Erling Birkeholm vil bl.a. fortælle om følgende emner:

Tjek på tyven - Hvad stjæler tyven? - Sådan ser tyven ud - Hvor kommer tyven ind? - Hvornår kommer tyven? -

Test om dit hus er et nemt mål for indbrudstyve - Forebyg indbrud

For mange indbrud - Undgå indbrud - Alarmer - Vinduer - Døre - Låse - Låsecylindere til din dør - Forstyr tyven - Snyd tyven


Madlavning for mænd. Dette kursus foregår om torsdagen på Allerslev Skole med start den 31. januar. Vi har desværre et teknisk problem med at få dette kursus på hjemmesiden, så man kan tilmelde sig. Der bliver arbejdet på det, så det skulle meget gerne virke i løbet af et par dage. Du er velkommen til at reservere en plads på holdet, enten ved at svare på nærværende mail eller ved at sende en mail til: Lhf@husflid.dk.

Udover ovenstående har vi ledige pladser på følgende igangsatte hold:

Yoga for alle - Osted - Tirsdage kl. 16:40-18.00

Afspænding-Gotvedgymnastik - Allerslev - Onsdage kl. 16:10-17:30 eller kl. 17:30-18:50

Gymnastik - Lejre - Mandage kl. 10:00-11.50

Akrylmaling for begynde og let øvede - Lejre - Onsdage kl. 10:00-13:10

Vævning - Osted - Tirsdage kl. 09:12.10 eller kl. 13:00-16:10

Gå meget gerne på opdagelse i vores hjemmeside: www.lhf.husflid.dk.

Bedste hilsener

Bestyrelsen i Lejreegnens Husflids Forening og

Skoleleder Dorte Gjelstrup

 

KONTAKT


LHF's Aftenskole - Lejreegnens Husflids Forening
c/o Dorte Gjelstrup
Birkevadsvej 14
4130 Viby Sjælland

Telefon: 26 24 07 80

Mail: lhf@husflid.dk

CVR: 25383486

Bemærk: Dette er foreningens postadresse - undervisningen foregår på forskellige lokaliteter.


Medlem af Fora
;