Du har {{cart.length}} hold i kurven

LHF Nyhedsbrev juni 2022

For alle nedenstående kurser gælder, at der kan læses mere om dem på vores hjemmeside: www.LHF.husflid.dk, hvor man også kan tilmelde sig

Kære alle

Vi vil i dette nyhedsbrev sætte fokus på kurser, som allerede er på hjemmesiden i LHF's Aftenskole.

Sommerferien nærmer sig - men vores bestyrelse holder ikke sommerferie, vi er i fuld gang med at fylde vores kursuskatatoget til den nye sæson.

Vi har allerede nogle kurser/foredrag klar. Det næste års kursusprogram vil indeholde bæredygtige kurser, for selv om vi er en lille forening, kan vi godt tænke stort - og stort, det er bæredygtigt.

 Vi vil starte med de bæredygtige kurser/foredrag:

Sæbe- og shampoo-bars
Lav din egen sæbe, så du ved præcis, hvad der er i den. Sæber kan laves neutrale eller avancerede med olier og/eller helbredende krydderurter.
Endvidere laver vi sæbe-bars til kroppen og shampoo-bars til håret. Sæbe- og shampoobarer kan tilpasses til lige netop din hårtype ved brug af naturens egne produkter. Altså ingen brug af silikone eller parabener.
Vi laver 5-6 forskellige slags sæbe, og alle får prøver af de forskellige slags sæber med hjem. Materialeudgifter kr. 135,00 pr. person betales til kursusleder på dagen.
Kurset foregår på Kirke Hyllinge skole den 11/9 kl. 10.00-14.30. Pris pr. persin kr.130. Underviser er Niels Hvenegaard.

Foredrag om bier og insekter i haven
Foredraget vil give dig praktiske eksempler på, hvordan du kan gøre din have eller omgivelser insektvenlig.

Foredraget giver dig svar på hvad der kræves for at holde bier i haven – er det farligt – kan jeg have bier hvis jeg har små børn og/eller husdyr – hvad koster det - hvilken krav stiller det til et insekthotel – skal have tilladelse til at etablere insekthoteller eller bistader i haven – hvad med naboerne – hvilke blomster og buske kan jeg plante/så for at hjælpe insekterne – hvor kan jeg placere et bistade og/eller et insekthotel og meget andet.

Foredragsholder har levende bier med i et udstillingsstade, samt et insekthotel og et specielt træbistade med, der er beregnet til at stille i en have. Foredraget bliver ugen efter fulgt op med et kursus, hvor du bygger dit eget insekthotel. Foredraget foregår i Osted Kulturhus den 21/9 kl. 19-21. Pris pr. person kr. 40. Foredragsholder er Niels Hvenegaard.

Byg dit eget insekthotel
Rigtig mange mennesker er gode til at tænke på fuglene, når der skal sættes redekasser ud i haven. Lidt færre folk tænker på byens pattedyr som fx. egern og pindsvin. Men næsten ingen tænker på byens vilde insekter: sommerfuglene, barklusene, svirrefluerne, de enlige bier og mange andre.
Her kan man dog hurtigt give nogle af insekterne og hjælpende hånd i form af et insekthotel. Det er vigtigt, at insekthotellet har den rigtige størrelse. Hvis de ikke er dybe nok, vil insekterne ikke lægge æg derinde, som jo er hele formålet.

Underviser skærer træet ud på sit værksted og så samler kursisterne det. Tag gerne en skruemaskine med til kurset. Når insekthotellet er færdigbygget, skal det fyldes med materialer. Man kan med fordel gå ind på: www.vnaf.dk (Vestsjællands Natur Formidling) og læse, hvilke materialer man skal vælge. Det kommer helt an på, hvilke insekter man ønsker at søge.

Unge fra 12 år er velkommen til at deltage sammen med deres voksne.

Udgifter til materialer afregnes direkte til underviser. Prisen er afhængig af insekthotellets størrelse.

Kurset foregår i Osted Kulturhus den 28/9. Her har vi et kursus og eftermiddagen kl. 15:00-17:30 og et kursus om aftenen kr. 19.00-21.30. Pris pr. person kr. 130. Underviser er Niels Hvenegaard.

Lav din egen creme og salve
Lær at lave dine egne cremer og salver, der passer til din hud, og som ikke indeholder fyldstoffer, unødvendige tilsætningsstoffer, kemikalier eller pesticider.
Alle produkter er lavet med udgangspunkt i honningbiernes produkter og koldpressede planteolier.
På kurset får du et grundlæggende kendskab til, hvilke naturligt forekommende planter i naturen du kan bruge til forskellige hudtyper, og hvilke planter der er effektive mod sår, kløe, uren hud, tør eller fedtet hud osv. På kurset laves også en creme, der udelukkende har til hensigt at give dig og din hud en dybere ro og følelse af eksklusiv velvære. Der laves ialt 5-7 forskellige cremer og salver på kurset, og alle får prøver på de fremstillede produkter.
Efter kurset fremsendes et kompendium med mange forskellige opskrifter og oversigter over de enkelte planters egenskaber. Børn/unge fra 14 år er velkommen sammen med en voksen. Materialeudgifter kr. 125,00 pr. person betales til kursusleder på dagen.

Kurset foregår på Kirke Hyllinge skole den 29/10 kl. 10:00-14:25. Pris pr. person kr. 130. Underviser er Niels Hvenegaard.

Det var de bæredygtige kurser - flere er i støbeskeen.

Derudover kan indtil videre tilbyde:
Broderi og Akvarel
På dette kursus skal vi arbejde med broderi på papirmalet med akvarelfarver. Det kræver slet ikke at du er vandt til at arbejde med akvarelmaleri. Du skal blot have lyst til at arbejde med farver, penne, papir og siden brodere på dine malede papirer. Du vi lære forskellige teknikker til hvordan du kan arbejde med broderiet på tynde eller tykkere papirer. Det skal opfattes som en legeplads, et sted hvor ”alt” er tilladt og hvor man måske kan prøve at slippe sin fantasi løs og ikke gøre som man plejer. Dine broderede akvarelpapirer kan blive til billeder til din væg, eller sat

i bøger eller lige hvad du ønsker at bruge dem til. Du

vil kunne lave f.eks. din egen stingbog.

Kurset foregår 4 onsdage i Osted Kulturhus kl. 18-21 med start den 14/9. Pris kr. 560. Underviser er Lisbeth Degn.

Collage - Monoprint - Markmaking

Dette kursus handler om at trykke/printe/male/ tegne mærker på en masse forskellige papirer, som så sættes sammen til collager til at hænge på væggen eller lave Art Journals af. Alle disse papirer du fremstiller kaldes også collage-foder. Vi begynder med at lave monoprints på en Gelli Plate. Her lærer du at bruge en sådan samt forskellige teknikker. Nogle af papirerne skal der efterfølgende tegnes mærker/mønstre/doodels på. Alt dette for at få en masse forskellige papirer at arbejde med.

Når stakken er stor nok, skal der laves collager. Forskellige måder gennemgås og der fortælles lidt komposition.

Kurset foregår i Osted Kulturhus 4 onsdage kl. 18-21 med start den 21/9. Pris kr. 560. Underviser er Lisbeth Degn.

Akrylmaleri
Har du lyst til at komme i gang med at male med akryl? - Eller, er du i gang, men har lyst til inspiration, vejledning, og nogen at dele det med? På dette kursus, vil du få forskellige øvelser og samtidig kunne arbejde og fordyber dig i din helt egne værker. Der vil også være mulighed for at tegne og/eller lave enkelt tryk.

Kurset foregår i Domus Felix 10 onsdage kl. 10-14.

Pris kr. 1525. Underviser er Claus Knudtskov.

Patchwork

Undervisningen henvender sig til både begynder og øvede, og vil blive tilrettelagt efter deltagernes ønsker. Er du begynder, starter vi med de forskellige teknikker fra bunden. Har du syet patchwork før, arbejder vi videre med de nyeste teknikker. Vi syr bl.a. sengetæpper, bordløbere, puder, vægophæng, tasker og ting til jul og påske.

Kurset foregår i Osted Kulturhus 1 lørdag om måneden med start den 1/10. Pris kr. 1800. Underviser er Dorte Gjelstrup.

Karamelkursus børn m/ voksen
For børn ned til 6 år med en voksen.
Vi laver skønne, velsmagende karameller med forskellige slags chokolader og honning.
Alle børn skal ledsages af en voksen, da karamelmassen varmes op på komfuret.
Efter kurset sender underviseren et kompendium med alle opskrifter til de deltagere, som ønsker det.
Medbring et forklæde samt en pose eller æske til de karameller, jeg skal have med hjem.
Den anførte pris er for enten en voksen eller et barn.
Udgifter til råvarer 80 kr. pr. portion karameller betales til underviser på dagen.
Kurset foregår på Kirke Hyllinge Skole den 23/10. Vi har denne dag et kursus om formiddagen kl. 10:00-12:30 og et kursus om eftermiddagen kl. 13.30-16.00.
Pris pr. person kr. 130. Underviser er Niels Hvenegaard.

Løbbinding
Løbbinding er kurvesyning. En tekstil "pølseteknik", hvor kurven bygges op i spiralform og sys sammen med jævne mellemrum. Kurven formes samtidig med, at den sys.

Det er en meget gammel og international kendt kurveteknik.

Herhjemme er løbbinding måske bedst kendt som halmbinding, idet halm har været det mest anvendte materiale til løbbinding i Danmark.

Løbbinding er et meget hyggeligt håndarbejde - og vanedannende.

Kurset henvender sig både til begyndere og øvede.

Se evt. mere på www.loebbinding.dk

Kurset foregår i Gevninge Beboerhus.

Det er et weekend kursus den 12+13/11 kl. 9-15. Pris kr. 695.

Underviser er Anne Birgitte Beyer.

Fyldte chokolader

Chokolade fyldt med blød honningkaramel til kaffen. Mums! Og slet ikke så svært at lære.
På kurset laves 5-7 forskellige slags fyldte chokolader. Man får opskrifterne med hjem, så der kan eksperimenteres videre bagefter. Alt der fremstilles i løbet af dagen dele, så alle får en god portion lækre chokolader med hjem.
Kurset kræver ingen forkundskaber, da vi bygger hele processen op fra bunden. Der bliver givet udførlige og humoristiske instrukser før og under produktionen af ​​chokoladerne, ligesom der også vil være tid til hyggelig snak om råvarer og andre relevante emner i løbet af dagen.

Medbring gerne forklæde samt æske eller dåse til de fyldte chokolader, som du skal have med hjem.
Der betales kr. 165 pr. person for råvarer til kursusleder på dagen.

Kurset foregår på Kirke Hyllinge Skole den 26/11 kl. 10.00-14.30. Pris pr. person kr. 285. Underviser er Niels Hvenegaard.

Sluttelig vil vi lige gøre opmærksom på vores Kreative Sommerdaghøjskole i Osted Kulturhus 13-15/6 - altså på mandag. Vi har stadige pladser.

Læder

Her er der kun én ledig plads tilbage.

Sy dine egen kernelæder opgave, strikkeetui, kniv-skede eller andre ting i kernelæder. Underviser er Birgitte Kastrup

Billedvævning

Her er et par ledige pladser.

På dette hold skal vi billedvæve på opretstående væve med uldgarn. Motiverne placeres bag ved væven og det er en fordybelsesproces, der er svær at slippe, når man først er gået i gang. Underviser er Margrethe Agger.


Maleri-Grafik-Collage-Papmaché

Her er også et par ledige pladser.

Find dit kreative udtryk under kyndig vejledning af underviser Claus Knudtskov. Vi starter med hvad du gerne vil opnå på disse 3 spændende intensive dage. Når du har valgt dit udtryk, er det kun fantasien der sætter grænser. Kom og udfold din fantasi.

Du kan tilmelde dig på: www.LFH.husflid.dk, hvor du skal trykke på fanebladet "Kurser".

Du kan også vælge at skrive en mail til os på: LHF@husflid.dk.

 

 

 

KONTAKT


LHF's Aftenskole - Lejreegnens Husflids Forening
c/o Dorte Gjelstrup
Birkevadsvej 14
4130 Viby Sjælland

Telefon: 26 24 07 80

Mail: lhf@husflid.dk

CVR: 25383486

Bemærk: Dette er foreningens postadresse - undervisningen foregår på forskellige lokaliteter.

Medlem af Fora