Du har {{cart.length}} hold i kurven

LHF Nyhedsbrev september 2022

Vi har de bedste kursister i hele Danmark. Tak fordi at I er så trofaste i vores lille lokale forening. Uden Jer - kunne vi måske slet ikke eksistere.

Kære kursister

Det betyder alt verden for os - ja, måske overlevelse for os. Vi har ikke de midler, som de store aftenskoler har f.eks. FOF og AOF - vi har Jer. Det er faktisk mere vigtigt, for vi er en Aftenskole med sjæl - vi gør alt for vores kursister. De ved I også godt - det får vi tit at vide.

Det er ikke let at drive en Aftenskole. Sidste år fik vi at vide, at det lokale vi havde til vores to væve-kurser, ville blive inddraget. Så stod vi lige der - med 2 vævehold, som havde været hos os i mere end 30 år - uden noget sted at være. Det kan nok være, at vi i bestyrelsen fik endnu mere at se til.

Det kunne kommunen ikke bare sige, de er faktisk forpligtiget til at finde plads til os, så der er tilbud til borgerne. Så vi gjorde vrøvl og ballade. LHF's bestyrelse arbejdede nærmest i døgndrift. Det lykkedes efter mange timers forhandling. Vi holdt til i Pavilionen ved Osted Skole (i over 30 år), og har nu fået - i 4 sæsoner - et kommende nedlagt børnehus på Engtoften. Vi glæder os som små børn til at kunne have vores eget sted.

Planen var, at vi skulle overtage Engtoften medio september 2022. Men vi har respekt for, at alt - i disse tider - tager længere tid end beregnet. Lige i dag har vi fået den sidste melding - alt vi kan overtage medio januar 2023. Men men - vi skal selv istandsætte huset. Det er en stor mundfuld for en lille bestyrelsen. Derfor spørger vi, er der nogen, som kunne tænke sig at hjælpe vores lille lokale forening med at male m.m. i vores nye sted? Dertil kommer, at vi skal have alt på plads. Hvem vil hjælpe os? Kan du - eller har du en mand, som vil hjælpe os med at komme på plads. Vi vil være Jer dybt taknemmelige.

Vi vil så gerne, at vore væve-piger kan starte deres undervisning omkring 1. februar 2023. Der er ikke mange steder, hvor man kan gå til dette gamle håndværk, som vævning er. Er der nogen - som vil hjælpe os. Det er sejt gjort, for dem som gerne vil.

Vi har også fået flere nye kurser på vore hjemmeside - bl.a. papirblomster. Kig gerne på vores hjemmeside www.LHF.husflid.dk under fanebaldet kurser.

Vi glæder os over, at vi har så mange trofaste kursister - Tak for Jer.

De bedste hilsner

Helga Qvistgaard

KONTAKT


LHF's Aftenskole - Lejreegnens Husflids Forening
c/o Dorte Gjelstrup
Birkevadsvej 14
4130 Viby Sjælland

Telefon: 26 24 07 80

Mail: lhf@husflid.dk

CVR: 25383486

Bemærk: Dette er foreningens postadresse - undervisningen foregår på forskellige lokaliteter.

Medlem af Fora